kosova priştina üniversitesi

Priştina Üniversitesi

Priştina Üniversitesi

Priştina ÜniversitesiPriştina üniversitesi Kosova’nın başkenti Priştina da yer almaktadır. 1969 tarihinde Kosova Meclisi tarafından üniversite kurulmasına dair kanun ile devlet üniversitesi olarak kurulmuştur. Üniversite ismini 1999 da ki Kosova savaşı sonunda almıştır. Yönetim üyelerinin aldığı karar ile Priştina üniversitesi şimdilerde Hasan Priştina Üniversitesi adını taşıyor.

Çoğunlukla Arnavutça olmak üzere kimi bölümlerde Türkçe ve İngilizce eğitime de yer verilmektedir. Ayrıca bu Üniversitede Arnavut olmayan öğrencilere de fakültelerde eğitim imkânı sağlanmaktadır. Hatta yakın bir tarihte de Priştina Üniversitesinin daha fazla öğrenim üyesi alacağı açıklanmıştır. Bu öğrencilerden çoğunluğu Kosovalı Türklerden oluşmaktadır. Priştina üniversitesinde başlıca Ziraat, Güzel sanatlar, iktisat gibi fakülteler gibi toplamda 15 fakülte ve 71 bölüm bulunmaktadır.

Priştina Üniversitesinde Eğitim Şansı

Üniversitede Merkezi Akademik işlerden sorumlu hizmetler, hukuk hizmetleri, insan kaynakları hizmetleri ve öğrenciler için oluşturulmuş belli başlı hizmetler yer almaktadır. Bunun yanı sıra üniversite yönetimi, tedarik bölümü, bilgi teknolojisi gibi öğrenciler için kolaylık sağlayacak departmanlar da mevcuttur.

Eğitim kalitesi olarak Avrupa standartları seviyesine eş değerdir. Kosova da eğitim ekonomisi oldukça düşüktür. Bu nedenledir ki yurt dışında birçok üniversite ile işbirliği içerisindedir. Hatta yakın tarihte Priştina ile ülkemiz arasında öğrenci ve öğretmen değişimi içinde iş birliği yapılmıştır. Eğitim bakımından çok yenilikçi bir yapıya sahip olan Priştina Üniversitesi iyi bir kariyer için büyük donanımlara sahiptir.

Sıkça Sorulan Sorular

 

Pratik eğitimin diş hekimliğinde son derece önemli yeri vardır. Priştina Üniversitesinde pratik anlamda diş hekimliği eğitimini mükemmel şekilde alacağınızdan emin olabilirsiniz. Laboratuarlar, tertemiz, modern ve oldukça bakımlıdır. Bundan dolayı Priştina Üniversitesi yurtiçi ve yurtdışında tercih sebebi olmuştur.

Priştina Üniversitesinde taban puanı söz konusu değildir. Lise diplomanızla başvurmanız yeterli olacaktır. Fakat bu hususta Ön bilgi oldukça önemlidir. Detaylı bilgi edinmek için bize başvurabilirsiniz.

 

Priştina Üniversitesi

Üniversite hayatı, öğrencilerin üniversitede geçirdikleri süreyi ifade etmektedir. Üniversite hayatı, öğrenciler için evlerinden üniversiteye taşınıp arkadaş edinmeye ve üniversitede yerleşmeye başladıkları için bir geçiş aşamasıdır. Üniversite hayatı öğrenciler için yoğun ve bazen stresli bir dönemdir. Öğrenciler, öğrenci olarak üstlendikleri kapsamlı sorumlulukların farkında olmalı ve üniversite hayatında başarılı olmak için gerekli adımları atmalıdır.

Üniversite hayatı, öğrencilere başka ortamlarda ulaşamayacakları birçok fırsat sunmaktadır. Öğrenciler ders dışı kulüplere veya organizasyonlara katılabilir, bir spor takımına katılabilir veya bir edebiyat topluluğuna katılabilir. Öğrenciler ayrıca bilgisayar laboratuvarları, kütüphaneler ve konferans salonları gibi Üniversite tesislerinden de yararlanabilirler. Ayrıca Üniversite personeli, yeni öğrencilere ders seçimi veya çalışma alışkanlıkları gibi akademik sorunlarda yardımcı olabilir. Üniversite kaynaklarını doğru bir şekilde kullanan öğrenciler, üniversitede geçirdikleri süre boyunca yapacakları eğlenceli ve faydalı pek çok şey bulabilirler.

Öğrenciler, üniversiteye girdiklerinde tüm Üniversite politikalarını anlamak ve takip etmekle sorumlu olduklarını anlamalıdır. Bir suç örgütüne katılmak, diğer öğrencilere karşı cezalara yol açabileceğinden kötü bir fikir olacaktır. Ayrıca üniversite yurtlarında yemek pişirirken gıda güvenliği yasalarına uyulmalıdır. Bunun yapılmaması, yurt odasında gıda zehirlenmesine ve diğer hijyenik olmayan koşullara yol açabilir. Ayrıca, üniversitenin sahip olduğu eşyaların yanlış yerleştirilmesi öğrenciye karşı cezalara yol açabileceğinden, kişisel malları korumak akıllıca olacaktır. Tüm yeni öğrenciler, üniversiteye kayıt olduklarında, orada geçirdikleri zamanın olabildiğince keyifli geçmesi için gerekli düzenlemelere uymalıdır.

Öğrenciler akademik sorumluluklarını düzgün bir şekilde planlamazlarsa, üniversite hayatı çok zorlu ve stresli olabilir. Tüm öğrenciler, üniversiteye kaydolurken dönem başına en az 6 kredi saatini tamamlamak zorundadır. Ayrıca, tüm öğrenciler, üniversiteye kaydolurken velilerinden maddi olarak özgür değillerse, öğrenim ücreti ödemek zorundadır. Ek olarak, tüm öğrencilerin tüm ödevleri ve testleri zamanında tamamlamaları gerekir, çünkü bunun yapılmaması öğrenciye ceza verilmesine neden olabilir. Eğitmenlerin talimatlarına uyulmaması, yeni materyal öğrenirken eğitmenler de öğrenciler kadar sıkı çalıştığı için öğrenciye karşı cezalara yol açar. Mümkün olduğunda sınıftan veya ödevlerden kaçmak, kişinin akademik kariyerini çok daha kolaylaştırabilir, ancak eğitmenin öğrencinin ilerlemesini değerlendirmesine zarar verebilir ve öğrenciye yönelik cezalarla sonuçlanabilir.

Öğrenciler, üniversite yaşamının ne kadar eğlenceli ancak zorlu olabileceğini anlamalıdır. Üniversite kuralları ve yönetmelikleri bağlamında tüm sorumluluklarını başarıyla yürüttüklerinde. Öğrenciler, üniversitede geçirdikleri süre boyunca eğlenmeleri ve eğitim hedeflerini başarılı bir şekilde takip edebilmeleri için kendilerini uygun şekilde hazırlamalıdır.

Bir lisans öğrencisi olarak günlerinizi derslere katılarak, kitap okuyarak ve ödevleri tamamlayarak geçireceksiniz. Ayrıca kampüste sosyalleşmek ve ders dışı etkinliklere katılmak ve Kosova şehrini de tanımak için zamanınız olacak. Genel olarak, üniversite hayatı yoğun ama heyecan verici bir yaşam dönemidir.

Üniversite, bir kişi olarak öğrenmek ve büyümek için eşsiz bir ortam sağlar. Öğrenciler tartışmaları teşvik edici bulurlar ve eleştirel ve analitik düşünmeye zorlanırlar. Her ders belirli bir konuya odaklanır ve konuyu derinlemesine anlamanıza yardımcı olabilir. Bu, özellikle mühendislik veya hukuk gibi konularda bir derece almayı planlıyorsanız geçerlidir. Öte yandan, ufkunuzu genişletmek istiyorsanız, öğretim görevlilerinin çok çeşitli konuları kapsadığını göreceksiniz. Hiçbir iki ders aynı değildir; bu, her dersi benzersiz kılar ve bilinçli bir birey olmanıza yardımcı olur.

İlk kez kendi başınıza yaşamak bazen zor olabilir. Eğitiminiz boyunca beslenme, barınma ve kendinizi sağlamaktan siz sorumlu olacaksınız. Ancak, bu zamanlarda size yardımcı olması için Üniversite yaşamının sosyal bileşenini kullanabilirsiniz. Üniversite öğrencileri, kampüsün ‘öğrenci blokları’ adı verilen belirli alanlarında toplanır. Orada aynı çatı altında konuşabilir, sosyalleşebilir ve birlikte çalışabilirler. Alternatif olarak, ikiniz için bir sosyal destek sistemi oluşturmak üzere bir çalışma grubunda derslere ve eğitimlere birlikte katılabilirsiniz. Her iki durumda da, bu sistem, siz uzaktayken sizin yerinize göz kulak olmaya istekli arkadaşlarınız ve ailenizin olması gibi, zorlu dönemleri kolaylıkla atlatmanıza yardımcı olur.

Universitylife, öğrenciler için hem akademik hem de iş fırsatları sunar. Kampüste yarı zamanlı işlere devam edebilir veya işverenlerle kampüs dışında tam zamanlı pozisyonlar arayabilirsiniz. Bu finansal istikrar, paranızı bütçelemenize ve eğitim veya günlük yaşam için gerekli malzemeleri satın almanıza yardımcı olur. Ayrıca, erken yaşta iş deneyimi kazanmak, mezun olduktan sonra iş başvurusunda bulunurken çok değerli olabilir. Ek olarak, kurs çalışmalarınız, bilgi tabanınızı büyük ölçüde geliştiren kurs materyallerinin pratik uygulamalarını içerebilir.

Üniversite hayatı, yeni deneyimler ve olanaklarla dolu heyecan verici bir yaşam dönemidir. Üniversite boyunca, yeni şeyler öğrenecek ve gelecekteki başarıya hazırlanmak için profesyonel olarak gelişeceksiniz. Kendi başınıza yaşamak ilk başta zor olabilir, ancak üniversite yaşamının organize olmanıza ve birlikte çalışmanıza yardımcı olması için sosyal bileşenini kullandığınızda çok daha kolay hale gelir. Üniversite hayatının her iki yönünü de tartarak sizin için en iyi olanı bulun!

Tercih Sebepleri

Puanla
[Total: 2 Average: 4.5]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!